VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Jubileumjaar Broederschap officieel van start

Zaterdag 12 september vond de officiële start plaats van het jubileumjaar van het 550-jarig bestaan van de RK Broederschap van Vleuten.
De middag werd geopend door de groep Michael met muzikale begeleiding van de Bloaskapel Vleuten. Zij zongen het speciaal voor het jubileum gecompenseerde Broederschapslied. Daarna ging de procurator van de Broederschap, Henny Smorenburg, in op de geschiedenis en de toekomst van de Broederschap en blikte vast vooruit naar 21 april 2021 de dag dat het 550-jarig bestaan wordt gevierd. In het jubileumjaar wordt met een scholenproject de geschiedenis van Vleuten tastbaar gemaakt. Ook zal een special voor dit kroonjaar geschreven boek over de geschiedenis Broederschap het daglicht zien en bijdragen aan het meer zichtbaar maken van deze bijzondere vereniging.

Wijkwethouder Maarten van Ooijen schetste het unieke van een organisatie die 550 jaar bestaat in de gemeente Utrecht. Dat had hij nog niet eerder meegemaakt. Hij memoreerde de goede doelen die door de Broederschap zijn ondersteund met recent een bijdrage aan de nieuwe parochietuin van de Willibrordkerk.
Ook blikte Maarten van Ooijen vooruit en sprak de wens uit dat hij het fantastisch zou vinden als de Broederschap en de gemeente ook samen initiatieven gaan ondersteunen. Daarna hees de Wijkwethouder samen met de procurator de speciale Jubileumbanier naast de Broederschaphuisjes en werd hierop een toast uitgebracht met een speciaal voor het jubileumjaar gebrouwen Broederschapsbiertje. Alle activiteiten van de Broederschap zijn te vinden op www.broederschapvleuten.nl .

Kijk voor meer informatie op www.broederschapvleuten.nl