Wanneer:
19 februari 2019 @ 09:00 – 12:00
2019-02-19T09:00:00+01:00
2019-02-19T12:00:00+01:00
Waar:
Barbara Uitvaartverzorging Vleuten
Nieuwe Vaart 5
Contact:
Barbara Uitvaartverzorging
030 208 03 81

Gratis inventarisatie van uw uitvaartpolissen

Steeds meer mensen denken tijdens hun leven al na over hun eigen uitvaart. De wens om het laatste afscheid een persoonlijk karakter te geven, neemt daardoor toe. Maar een begrafenis of crematie is niet goedkoop en op een begrafenis of crematie willen de meeste nabestaanden niet beknibbelen. In zo’n verdrietige periode moeten geldzorgen bij de achterblijvende familie achterwege blijven. Door een goede uitvaartverzekering af te sluiten hoeft u daar niet meer over na te denken. Een uitvaartverzekering keert uit bij overlijden. Het is een levenslange verzekering, er is geen einddatum. Zolang de verzekering niet wordt opgezegd, blijft deze doorlopen tot het moment dat u overlijdt.

Uitvaartverzekeringen zijn er in twee varianten, nl. de natura-uitvaartverzekering en de uitvaartverzekering in geld.

De meest gangbare vorm van uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Deze verzekering keert geen geld maar diensten uit. Het dienstenpakket bestaat uit een door de verzekeraar vooraf met u afgesproken pakket. Dit betreft bijvoorbeeld de kist, het aantal kaarten, het rouwvervoer en de kosten van een crematie of een graf. De andere vorm van uitvaartverzekering is de kapitaalverzekering. Deze verzekering geeft u recht op een vooraf bepaalde geldsom, die vrij kan worden besteed aan de uitvaart. U spaart als het ware bij de verzekeraar.

Bij sommige uitvaartverzekeraars moet u levenslang premie betalen, bij andere betaalt u maximaal 30 jaar. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering is niet alleen afhankelijk van de vorm en de dekking, maar ook van uw leeftijd en geslacht. Hoe jonger u bent op het moment van afsluiten, hoe minder premie u betaalt. En omdat vrouwen een hogere levensverwachting hebben, betalen zij iets minder premie dan mannen.

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u vrij in de keuze van een uitvaartonderneming. Grote verzekeraars zoals Dela, Monuta en Yarden hebben hun eigen uitvaartonderneming en werken met eigen uitvaartverzorgers. U bent echter niet verplicht om van hen gebruik te maken, u heeft hen immers ‘alleen’ als verzekeraar ingeschakeld.

Waar u ook verzekerd bent, wij zijn u graag van dienst. Barbara Uitvaartverzorging is volledig onafhankelijk. Wij verkopen dan ook geen uitvaartverzekering. Wij hebben contact met alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland voor het uitvoeren van uitvaarten.

Veel mensen hebben in het (verre) verleden een uitvaartverzekering afgesloten. Of zij namen de verzekering over die hun ouders ooit voor hen afgesloten hebben. Daardoor is vaak niet exact duidelijk waarvoor zij zijn verzekerd. Is dat bij u ook het geval? Daartoe organiseert Barbara Uitvaartverzorging op dinsdag 19 februari van 09.00-12.00 uur in haar vestiging aan de Nieuwe Vaart 5 te Vleuten een ‘inloop’, waarbij wij kosteloos en vrijblijvend de door u meegenomen uitvaartpolissen voor u in kaart brengen, zodat u een goed inzicht én overzicht heeft van de totale verzekerde waarde en tevens kunt bepalen of u voldoende verzekerd bent. Graag tot dan!