Wanneer:
27 januari 2020 @ 20:00
2020-01-27T20:00:00+01:00
2020-01-27T20:15:00+01:00
Waar:
De Metaalkathedraal
Rijksstraatweg 20
Utrecht
Kosten:
€5,00 (leden Historische Vereniging €2,50)
Contact:
Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn
Het Amsterdam-Rijnkanaal, de historische snelweg voor de scheepvaart @ De Metaalkathedraal

Op maandag 27 januari organiseert de Historische Vereniging, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn een lezing over de geschiedenis van het Amsterdam-Rijnkanaal onder de titel: het Amsterdam-Rijnkanaal, de historische snelweg van de scheepvaart. Waarom werd het Amsterdam-Rijnkanaal aangelegd? Welke invloed had het kanaal op het industrieterrein Lage Weide en Maarssen? Welke rol speelde de beruchte Anton Mussert, die van de NSB, hierbij? Was er ooit een pontje over het kanaal?

Op deze en meer vragen gaat de heer Hans van Bemmel in tijdens de lezing die de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn organiseert op 27 januari in de Metaalkathedraal.

Met de industrialisering in de 19e eeuw kwam steeds meer behoefte aan transport: de scheepvaart kon goed in deze behoefte voorzien. De verbinding tussen Amsterdam en Utrecht, en natuurlijk het achterland, vond meestal plaats via de Vecht.  Deze rivier was met alle kronkels en de smalle doorvaart in de nieuwe tijden langzaam ongeschikt geworden.

Lees verder in het bijgaande persbericht >

Met vriendelijke groet,
Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn,