Evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens

Via de website van Rondje Vleuten blijft u op de hoogte van alle evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens. Wanneer u een evenement of activiteit wilt doorgeven, dan kan dat door een email te sturen naar redactie@rondjevleuten.nl

 

sep
1
zo
Open Dag van de Historische Vereniging @ De Broederschapshuisjes
sep 1 @ 12:00 – 16:00
Open Dag van de Historische Vereniging @ De Broederschapshuisjes

Historische Vereniging houdt Open Dag in rijksmonument

Op zondag 1 september van 12.00 tot 16.00 vindt er een Open Dag plaats van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. De Open Dag vindt plaats in het gerestaureerde rijksmonument “de Broederschapshuisjes”, Dorpsstraat 1 in Vleuten. Iedereen is van harte welkom. Bovendien is het standaardwerk voor de geschiedenis van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn op deze dag voor een speciale aanbieding te koop. De normale prijs is 32,50. Op deze open dag is het boek te koop voor 20 euro.

De beeldbepalende Broederschapshuisjes in Vleuten stammen uit de vroege 17e eeuw. Ze werden gebouwd als armenhuisjes door de Broederschap van de Lieve Vrouw. De Broederschap bestaat nog steeds en is nog altijd eigenaar van de huisjes. Sinds 1983 zijn de Broederschapshuisjes de basis van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn.

Ingrijpende verbouwing

Na een restauratie midden jaren ‘80 van de vorige eeuw, was een ingrijpende verbouwing de afgelopen maanden door aannemer Kok uit De Meern op basis van het architectenbureau CORPA uit Vleuten, hard nodig. Bestuurslid van de Historische Vereniging en projectleider Jan Sangers: “we konden niet tegelijkertijd koffie en thee zetten, want dan sloegen de stoppen door. We hadden geen warm water en de helft van de zolder konden we niet gebruiken vanwege slechte draagkracht. En dan begin ik maar niet over de stookkosten die ons pand vergde. Duurzaam was dit rijksmonument bepaald niet en bovendien was het binnenklimaat slecht voor de vele historische artefacten die wij hebben. Een ingrijpende restauratie was dus hard nodig.”

Hoe het rijksmonument in Vleuten is veranderd kunt u zelf zien tijdens de Open Dag. Jan Sangers wil wel een tipje van de sluier oplichten: ‘vooral de tentoonstellingsruimte is echt prachtig geworden. Onze collectie van de geschiedenis van ons gebied is nu voor iedereen zichtbaar.”

sep
27
vr
Raadhuis Special: ‘Terug in de tijd in het Raadhuis Vleuten’ met Ad van Zoeren @ Raadhuis Vleuten
sep 27 @ 19:30 – 22:00

Terug in de tijd in het Raadhuis Vleuten

  • Vrijdagavond 1 maart 2019 19.30-22.00 uur
  • ‘Terug in de tijd’ met spreker Ad van Zoeren,
  • Unieke historische beelden en verhalen van Vleuten
  • Aanwezig: Ad van Zoeren
okt
27
zo
Oktoberfeest @ Dorpsplein, Vleuten
okt 27 @ 12:00 – 19:00

Programma volgt later dit jaar.

nov
8
vr
Raadhuis Avonturiers: ‘Op reis met de Hope’ @ Raadhuis Vleuten
nov 8 @ 19:30 – 22:00

Raadhuis Avonturiers: ‘Op reis met de Hope’

Spreker Joshua van Eijnhoven,

Mooie avontuur van Johua over zijn wereldreis met zijn boot de Hope

Entree 10,00 euro per persoon

Voor opgave deelname en digitaal kopen van een kaartje: zie www.raadhuisvleuten.nl of stuur een email naar info@raadhuisvleuten.nl