Evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens

Via de website van Rondje Vleuten blijft u op de hoogte van alle evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens. Wanneer u een evenement of activiteit wilt doorgeven, dan kan dat door een email te sturen naar redactie@rondjevleuten.nl

 

jan
27
ma
Het Amsterdam-Rijnkanaal, de historische snelweg voor de scheepvaart @ De Metaalkathedraal
jan 27 @ 20:00
Het Amsterdam-Rijnkanaal, de historische snelweg voor de scheepvaart @ De Metaalkathedraal

Op maandag 27 januari organiseert de Historische Vereniging, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn een lezing over de geschiedenis van het Amsterdam-Rijnkanaal onder de titel: het Amsterdam-Rijnkanaal, de historische snelweg van de scheepvaart. Waarom werd het Amsterdam-Rijnkanaal aangelegd? Welke invloed had het kanaal op het industrieterrein Lage Weide en Maarssen? Welke rol speelde de beruchte Anton Mussert, die van de NSB, hierbij? Was er ooit een pontje over het kanaal?

Op deze en meer vragen gaat de heer Hans van Bemmel in tijdens de lezing die de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn organiseert op 27 januari in de Metaalkathedraal.

Met de industrialisering in de 19e eeuw kwam steeds meer behoefte aan transport: de scheepvaart kon goed in deze behoefte voorzien. De verbinding tussen Amsterdam en Utrecht, en natuurlijk het achterland, vond meestal plaats via de Vecht.  Deze rivier was met alle kronkels en de smalle doorvaart in de nieuwe tijden langzaam ongeschikt geworden.

Lees verder in het bijgaande persbericht >

Met vriendelijke groet,
Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn,

mrt
6
vr
6 maart Raadhuis special: Terug in de tijd in Raadhuis Vleuten @ Raadhuis Vleuten
mrt 6 @ 19:30 – 22:30
6 maart Raadhuis special: Terug in de tijd in Raadhuis Vleuten @ Raadhuis Vleuten

Op vrijdagavond 6 maart 2020 van 19.30-22.30 uur is in Raadhuis Vleuten een speciale avond over de historie van Vleuten. Die avond duiken we in het verleden van Vleuten. Hoe en wanneer is Vleuten ontstaan? Hoe leefde men in Vleuten door de jaren heen? Een indrukwekkende tijdreis waarin we Vleuten op een andere manier leren kennen!  Ad van Zoeren zal zijn kennis en beeldmateriaal inbrengen bij deze avond. Een boeiend verhaal met prachtige oude beelden!

Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee voor u klaar en het programma start stipt op tijd om 20.00 uur.

apr
27
ma
27 april 2020 Koningsdag Vleuten @ Centrum van Vleuten
apr 27 hele dag

Meer informatie volgt nog

jun
13
za
Zaterdag 13 juni Bourgondisch Vleuten 2020 @ Dorpsplein Vleuten
jun 13 hele dag