Evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens

Via de website van Rondje Vleuten blijft u op de hoogte van alle evenementen en activiteiten in Vleuten en Haarzuilens. Wanneer u een evenement of activiteit wilt doorgeven, dan kan dat door een email te sturen naar redactie@rondjevleuten.nl

 

aug
25
za
Braderie Vleuten | zaterdag 25 augustus @ Centrum van Vleuten
aug 25 hele dag
sep
14
vr
Haarse Kermis 2018 @ Haarse Kermis
sep 14 – sep 18 hele dag

Van vrijdag 14 t/m dinsdag 18 september vieren we kermis op de Haar!

Een lang weekend feest in Haarzuilens. Met als hoogtepunt de opening van de Kermis op maandag 17 september! Plan deze datums nu alvast vrij in je agenda!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kermis-Oranjevereniging Haarzuilens

Zie ook onze vernieuwde website http://www.kovh.nl

Raadhuis Special: ‘Terug in de tijd in het Raadhuis Vleuten’ met Ad van Zoeren @ Raadhuis Vleuten
sep 14 @ 19:30 – 22:30

Terug in de tijd in het Raadhuis Vleuten

Op vrijdagavond 14 september 2018 komt er weer een avond over de historie van Vleuten. Die avond duiken we weer in het verleden van Vleuten. Hoe is Vleuten ontstaan? Hoe leefde men in Vleuten door de jaren heen? Een indrukwekkende tijdreis waarin we Vleuten op een andere manier leren kennen! De spreker van de avond is Ad van Zoeren die zijn rijke kennis over Vleuten en zijn nog nooit vertoonde unieke verzameling historische beelden en ansichtkaarten zal inbrengen in een passende entourage. Tijdens de avond is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan Ad over de rijke historie van Vleuten.

Inloop met koffie/thee: vanaf 19.30 uur

Aanmelden: stuur een email naar info@raadhuisvleuten.nl  Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar per bijeenkomst. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en we hanteren het principe vol=vol. Dus als je erbij wilt zijn, geef je dan z.s.m. op per email en dan is je plek gereserveerd.

Betaling Entree: De deelnemers kunnen na reservering per email hun entree geld van te voren overmaken op bankrekeningnummer: NL17 ABNA 0478 2810 64 t.n.v. Raadhuis Vleuten met omschrijving:  Terug in de tijd 14 sept met je naam. Het is fijn als het overmaken van de entree van te voren gebeurt, dat maakt het wat eenvoudiger en scheelt wat extra logistiek bij binnenkomst. Je toegangskaartje is na de bevestiging van de reservering per email en je betaling dan helemaal definitief. Dank alvast hiervoor!

sep
23
zo
Raadhuis DOCS: ‘Source to Sea, 23 sept @ Raadhuis Vleuten
sep 23 @ 14:00 – 17:00

Raadhuis DOCS: ‘Source to Sea, 23 sept as.

Op  zondagmiddag 23 september 2018 wordt de documentaire van de bijzondere expeditie “From Source to Sea” vertoont in de grote zaal van Raadhuis Vleuten aan de Pastoor Ohlaan 9 in Vleuten. Het is alweer de negende editie van Raadhuis DOCS, en we zijn zeer verheugd dat de filmmaker en regisseur Eelke Dekker en de hoofdrolspeler van deze film, Merijn Tinga deze middag zelf ook aanwezig zijn om hun documentaire toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Datum en tijd: Zondagmiddag 23 september 2018
Locatie: Raadhuis Vleuten, Pastoor Ohllaan 39, 3451 CB Vleuten
Inloop met koffie/thee: vanaf 14.00 uur

Toegang: 7,50 euro
Aanvang: 14.30 uur
Afsluiting: ca. 17.00 uur

Aanmelden voor deze middag:
Als je aanwezig wilt zijn bij deze zondagmiddag, dan kun je je opgeven door een email te sturen naar info@raadhuisvleuten.nl. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Inschrijving vindt
plaats op volgorde van aanmelding en we hanteren het principe vol=vol. Dus als je erbij wilt zijn, geef je dan z.s.m. op per email. De entree is 7,50 euro per persoon inclusief koffie/thee. Je kunt het entree geld (7,50 euro/persoon) overmaken op bankrekeningnummer: NL17 ABNA 0478 2810 64 t.n.v. Raadhuis Vleuten met omschrijving: ’23 september Raadhuis DOCS'. Je toegangskaartje en reservering is dan helemaal definitief.

Achtergrond informatie: (Synopsis)

Deze fantastische reis ‘From Source to Sea’ met schitterende beelden van Merijn Tinga alias de ‘Plastic Soup Surfer’ is een veelzijdige film van regisseur Eelke Dekker. De film begint met Merijn bij de bron van de Rijn in Zwitserland. Daar drinkt hij een glas helder onvervuild bronwater. De grote vraag is of hij ook een glas onvervuild bronwater kan drinken in Rotterdam, daar waar de Rijn in zee uitmondt. Op zijn van plastic zwerfafval gemaakte sup board daalt Merijn de rivier af.
Onderweg ontmoet hij veel interessante en belangstellende mensen, die zijn queste snappen en ondersteunen. De zware en emotionele reis eindigt in Rotterdam bij de monding van de Rijn. Een prachtige expeditie en documentaire die je gezien moet hebben! Hier alvast een voorpoefje van de expeditie:

From Source to Sea Movie trailer from Eelke Dekker

Aanvang:
 De zaal is open vanaf 14.00 uur en dan staat de koffie en thee voor jullie klaar. We starten om 14.30 uur stipt met de documentaire. Er is na de documentaire gelegenheid om nog even na te praten en te borrelen. Bij meerdere gereserveerde kaartjes voor deze avond: Mocht je voor meerdere mensen kaartjes willen reserveren, wil je dan zo vriendelijk zijn om voor alle gereserveerde deelnemers de entree over te maken en ons de namen van deze mensen nog even per email aan ons toe te zenden? Dan kunnen we de deelnemers lijst completeren voor deze middag.

Consumpties die middag: volgens ‘donativo’ principe*
Er is gelegenheid om na de voorstelling nog wat na te praten en wat te borrelen. Koffie en Thee bij de start zit bij de entreeprijs  inbegrepen. Voor de overige drankjes die je drinkt kun je een zogenaamde ‘donativo’ bijdrage doen in de Raadhuisbus die op de bar zal staan. (*Donativo: komt uit Spanje en betekent een vrijwillige bijdrage voor wat je wilt/kunt geven op basis wat je aanvullend gebruikt hebt aan drankjes). Met deze vrijwillige bijdrage dekken we de kosten. Er is in het Raadhuis geen  pinautomaat aanwezig, dus neem wat contant geld mee als je nog wat drankjes wilt nuttigen.

Raadhuis Vleuten steunt dit goede initiatief van Merijn en we zouden het zeer op prijs stellen als deelnemers op de middag zelf een kleine vrijwillige bijdrage aan de Plastic Soup Surfer doneren. We zien je graag op zondagmiddag 23 september as.!

okt
28
zo
Tiroler Oktober Festijn @ Dorpsplein Vleuten
okt 28 @ 12:00 – 20:00
nov
30
vr
Raadhuis Special: ‘De wilde kusten’ met Theo Bosboom @ Raadhuis Vleuten
nov 30 @ 19:30 – 22:30

Raadhuis Special: ‘De wilde kusten’

Op vrijdagavond 30 november 2018 komt zilveren camera winnaar Theo Bosboom zijn nieuwe werk laten zien. In 2016 was Theo al eerder in het Raadhuis te zien en oogstte toen veel waardering. Dit keer is het thema ‘Wilde Kusten’. Deze avond zal Theo Bosboom prachtige beelden laten zien van zijn reis langs de wilde kusten van Europe die hij in 2017-2018 heeft gemaakt. Theo is naast een zeer kundig en gewaardeerde fotograaf ook een begenadigt spreker met een bijzonder humor. Tijdens de avond is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan Theo over zijn werk en zijn reizen. Op de avond zelf is het mogelijk om gesigneerde fotoboeken van Theo Bosboom te kopen of te bestellen..

Inloop met koffie/thee: vanaf 19.30 uur

Aanmelden: stuur een email naar info@raadhuisvleuten.nl  Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar per bijeenkomst. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en we hanteren het principe vol=vol. Dus als je erbij wilt zijn, geef je dan z.s.m. op per email en dan is je plek gereserveerd.

Betaling Entree: De deelnemers kunnen na reservering per email hun entree geld van te voren overmaken op bankrekeningnummer: NL17 ABNA 0478 2810 64 t.n.v. Raadhuis Vleuten met omschrijving:  Wilde Kusten 30 november met je naam. Het is fijn als het overmaken van de entree van te voren gebeurt, dat maakt het wat eenvoudiger en scheelt wat extra logistiek bij binnenkomst. Je toegangskaartje is na de bevestiging van de reservering per email en je betaling dan helemaal definitief. Dank alvast hiervoor!