VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Bewonersplatform en ondernemers slaan de handen ineen tegen betaald parkeren

Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het invoeren van betaald parkeren in de hele stad. Het bewonersplatform ‘vrij parkeren’ en de  ondernemers van rondje Vleuten  slaan de handen ineen door het uitvoeren een gezamenlijke actie om de raad op andere gedachten te brengen. Samen met de ondernemers zal komende week, nog vóór het slotdebat in de raad eind april een actie bij winkelcentrum Hinderstein gehouden worden. 

Bewonersplatform ‘vrij parkeren’ voert de laatste tijd veel acties uit tegen betaald parkeren in de wijken Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Leidsche Rijn, Overvecht en Lunetten. O.a. door een petitie en mini enquête tegen betaald parkeren en een succesvolle posteractie. Ook ondernemers zijn fel tegen het voorstel om betaald parkeren in te voeren. Zij vrezen dat klanten weg zullen blijven als betaald parkeren in gevoerd gaat worden. “Bij de winkels zijn nagenoeg geen parkeerproblemen. Het invoeren van betaald parkeren in deze wijken is echt onnodig.” 

Joke Kuijf, bewonersplatform ‘Vrij Parkeren’: “De slogan van ons platform is ‘Geen noodzaak  Geen draagvlak’. Dat geldt ook voor de ondernemers.”