Calendar

feb
17
zo
Raadhuis DOCS: documentaires ‘Amsterdam Wildlife’ @ Raadhuis Vleuten
feb 17 @ 14:00 – 17:00

Raadhuis DOCS: documentaires ‘Amsterdam Wildlife’

  • Prachtige documentaire over de verborgen natuur in Amsterdam
  • Aanwezig: Regisseur en stadsbioloog Martin Melcherts
feb
19
di
Gratis inventarisatie van uw uitvaartpolissen @ Barbara Uitvaartverzorging Vleuten
feb 19 @ 09:00 – 12:00

Gratis inventarisatie van uw uitvaartpolissen

Steeds meer mensen denken tijdens hun leven al na over hun eigen uitvaart. De wens om het laatste afscheid een persoonlijk karakter te geven, neemt daardoor toe. Maar een begrafenis of crematie is niet goedkoop en op een begrafenis of crematie willen de meeste nabestaanden niet beknibbelen. In zo’n verdrietige periode moeten geldzorgen bij de achterblijvende familie achterwege blijven. Door een goede uitvaartverzekering af te sluiten hoeft u daar niet meer over na te denken. Een uitvaartverzekering keert uit bij overlijden. Het is een levenslange verzekering, er is geen einddatum. Zolang de verzekering niet wordt opgezegd, blijft deze doorlopen tot het moment dat u overlijdt.

Uitvaartverzekeringen zijn er in twee varianten, nl. de natura-uitvaartverzekering en de uitvaartverzekering in geld.

De meest gangbare vorm van uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Deze verzekering keert geen geld maar diensten uit. Het dienstenpakket bestaat uit een door de verzekeraar vooraf met u afgesproken pakket. Dit betreft bijvoorbeeld de kist, het aantal kaarten, het rouwvervoer en de kosten van een crematie of een graf. De andere vorm van uitvaartverzekering is de kapitaalverzekering. Deze verzekering geeft u recht op een vooraf bepaalde geldsom, die vrij kan worden besteed aan de uitvaart. U spaart als het ware bij de verzekeraar.

Bij sommige uitvaartverzekeraars moet u levenslang premie betalen, bij andere betaalt u maximaal 30 jaar. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering is niet alleen afhankelijk van de vorm en de dekking, maar ook van uw leeftijd en geslacht. Hoe jonger u bent op het moment van afsluiten, hoe minder premie u betaalt. En omdat vrouwen een hogere levensverwachting hebben, betalen zij iets minder premie dan mannen.

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u vrij in de keuze van een uitvaartonderneming. Grote verzekeraars zoals Dela, Monuta en Yarden hebben hun eigen uitvaartonderneming en werken met eigen uitvaartverzorgers. U bent echter niet verplicht om van hen gebruik te maken, u heeft hen immers ‘alleen’ als verzekeraar ingeschakeld.

Waar u ook verzekerd bent, wij zijn u graag van dienst. Barbara Uitvaartverzorging is volledig onafhankelijk. Wij verkopen dan ook geen uitvaartverzekering. Wij hebben contact met alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland voor het uitvoeren van uitvaarten.

Veel mensen hebben in het (verre) verleden een uitvaartverzekering afgesloten. Of zij namen de verzekering over die hun ouders ooit voor hen afgesloten hebben. Daardoor is vaak niet exact duidelijk waarvoor zij zijn verzekerd. Is dat bij u ook het geval? Daartoe organiseert Barbara Uitvaartverzorging op dinsdag 19 februari van 09.00-12.00 uur in haar vestiging aan de Nieuwe Vaart 5 te Vleuten een ‘inloop’, waarbij wij kosteloos en vrijblijvend de door u meegenomen uitvaartpolissen voor u in kaart brengen, zodat u een goed inzicht én overzicht heeft van de totale verzekerde waarde en tevens kunt bepalen of u voldoende verzekerd bent. Graag tot dan!

mrt
16
za
Kinderkledingbeurs Vleuten @ “Het Leiwerk”
mrt 16 @ 09:30 – 11:30

In verband met de drukte zijn kinderen het eerste uur niet toegestaan.

  • Zomerkleding vanaf maat 92 t/m maat 176
  • Speelgoed, fietsjes, rolschaatsen, autostoeltjes e.d.

Ter bestrijding van de onkosten vragen wij € 1,50 per 20 in te leveren artikelen met een max. van 60 artikelen. Verkooplijsten kunt u vanaf 6 maart digitaal aanvragen op ons mailadres:  kinderkledingbeursvleuten@ live.nl

Zowel op de koop- als verkoopprijs wordt 10 % extra in rekening gebracht wat ten goede komt aan drie BASISSCHOLEN in Vleuten Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de vrijdagavond en de zaterdag. Voordeel: eerste keus op kleding, 5% korting op gekochte kleding en je betaalt geen lijstgeld. Heb je interesse? Mail dan naar bovenstaand mailadres.

mrt
20
wo
Presentatie Digitale Nazorg @ Barbara Uitvaartverzorging Vleuten
mrt 20 @ 19:30

Presentatie Digitale Nazorg

Op woensdag 20 maart 2019 geeft Barbara Uitvaartverzorging Vleuten een avond welke in het teken staat van Digitale Nazorg.

Wist u dat iedereen bij leven tegenwoordig al een digitale nalatenschap heeft? En wat gebeurt er eigenlijk met (de inhoud van) uw mobiele telefoon of computer als u er niet meer bent? En hoe zit het dan met al die wachtwoorden en toestelcodes en kunnen uw nabestaanden er nog wel bij? Staan uw foto’s en documenten op het internet of in de Cloud? En hoe voorkomt u identiteitsfraude met het profiel van een overleden dierbare? Sander van der Meer, forensisch ICT-specialist en bekend van radio en TV, geeft deze avond geen saaie opsomming van stukken tekst en technische termen maar komt met concrete voorbeelden uit de praktijk, met een lach en soms een traan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en u komt te weten hoe Whatsapp-berichten op een mooie manier én gratis kunnen worden veiliggesteld, want behalve dierbaren is er ook dierbare data.

De inloop is vanaf 19.00 uur bij Barbara Uitvaartverzorging Vleuten.
Nieuwe Vaart 5
3451 AH Vleuten

De presentatie begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Laat u even weten of u komt via thea.visser@barbarauitvaart.nl of 030-296 66 66

mrt
29
vr
Raadhuis Special: Amsterdam: ‘Dreamtown’ met Willem Pijffers @ Raadhuis Vleuten
mrt 29 @ 19:30 – 22:00

Raadhuis Special: Amsterdam: ‘Dreamtown’ met Willem Pijffers

  • Vrijdagavond 29 maart 2019 19.30-22.00 uur
  • Raadhuis Special: Amsterdam: ‘Dreamtown’ met Willem Pijffers

Een lezing over de ontwikkeling van Amsterdam en een verrassende tocht door oud Amsterdam langs bijzondere panden. Een foto project van het duo Pijffers-Brizzi waarbij bestaande panden in een vervreemdende omgeving worden geplaatst.

Voor opgave deelname en digitaal kopen van een kaartje: zie www.raadhuisvleuten.nl of stuur een email naar info@raadhuisvleuten.nl

apr
10
wo
Lezing “Het leven rond” van Mieke Kerkhof @ Barbara Uitvaartverzorging Vleuten
apr 10 @ 19:30
Lezing “Het leven rond” van Mieke Kerkhof @ Barbara Uitvaartverzorging Vleuten

Lezing “Het leven rond”  van Mieke Kerkhof

Mieke Kerkhof houdt op 10 april haar lezing “Het leven rond” bij Barbara Uitvaartverzorging in Vleuten.

Er zijn twee zekerheden in het leven, de geboorte en de dood.

Over het thema geboorte heeft Mieke Kerkhof, geboren en getogen in Enter, geschreven in haar eerste boek. Zij is twintig jaar gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  In haar vak heeft ze vooral te maken met het begin van leven, maar soms ook met een vroeg einde. Zij bundelde haar verhalen in ‘Even ontspannen, mevrouw‘. In het boek ‘Klaar is Kees‘ behandelt ze de andere zekerheid, de nietsontziende dood. Mieke Kerkhof vertelt in de lezing ontroerende verhalen over het levenseinde, analyseert overlijdensadvertenties, citeert Willem Wilmink en Annie MG Schmidt. Er mag gesnotterd worden, maar de lach zal hoogtij vieren.

Naast gynaecoloog is zij schrijfster van columns en korte anekdotes, zoals de vele ‘Ikjes’ In de NRC.

De inloop is vanaf 19:00 uur bij Barbara Uitvaartverzorging Vleuten aan de Nieuwe Vaart 5. De lezing begint om 19:30 uur en de toegang is gratis. Laat u even weten of u komt via: thea.visser@barbarauitvaart.nl of 030-296 66 66

apr
22
ma
Kasteelloop De Halve van De Haar @ Kasteeltuinen van De Haar
apr 22 @ 20:13 – 21:13

Hardlopen door de kasteeltuinen van De Haar

Met een uniek parcours door het park en de tuinen van De Haar staat Kasteelloop De Halve van De Haar voor de 4e keer garant voor het mooiste en gezelligste loopevenement van Midden-Nederland! Ben je een wedstrijdloper, gevorderde loper of net begonnen met hardlopen? Hou je van lopen in een groene en unieke omgeving met als hoogtepunt Kasteel de Haar? Kom dan op 2 april 2018, Tweede Paasdag, je sportieve hart weer ophalen!

Met onderdelen als De Halve, De 10 km, De 5 km en de jeugdlopen van De Haar biedt dit loopfeest voor elk wat wils. Alle lopers zullen starten in het kasteelpark en finishen in het gezellige dorp Haarzuilens. Je loopt langs waterpartijen, over groene lanen, langs poorten en ophaalbruggen met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de torens van het kasteel. Tijdens het evenement is er vertier en plezier voor iedereen.

Voeg Kasteelloop De Halve van De Haar toe aan je loopkalender en vier Pasen sportief met vrienden, familie of het gezin! Er is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar, dus wees er snel bij en schrijf je in! Kasteelloop De Halve van De Haar is een initiatief van Sarah Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, en wordt georganiseerd door Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point Events en Kasteel de Haar.

apr
27
za
Koningsdag 2019 @ Dorpsplein, Vleuten
apr 27 @ 20:18 – 21:18

Het programma van Koningsdag is nog niet bekend maar noteer de datum alvast in uw agenda…

mei
4
za
4 mei Dodenherdenking
mei 4 @ 19:00 – 20:00

Nadere informatie volgt nog…

jun
15
za
Bourgondisch Vleuten 2019 @ Dorpsplein, Vleuten
jun 15 hele dag

De datum van Bourgondisch Vleuten 2019 is bekend en wel zaterdag 15 juni. Save the date! Meer informatie volgt nog…