VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Fietsen langs UNESCO Werelderfgoed

Op 11 september organiseren de historische vereniging VDMHLR en Museum Hoge Woerd een fietstocht langs het unieke UNESCO-werelderfgoed van de Limes. De fietstour start bij het Streekmuseum de Broederschapshuisjes in Vleuten en eindigt bij het Castellum De Hoge Woerd. Onderweg worden deelnemers bijgepraat over de waarde van het cultureel erfgoed dat de Romeinen in dit gebied hebben achtergelaten: het oude grenspad met wachttorens en forten, de opgegraven boten, de omgang met het water. De fietstocht duurt anderhalf uur.
Starttijden: 10:30 uur; 12:30 uur; 14:30 uur.
Aanmelden: via activiteiten@histvervdmh.nl o.v.v. de gewenste starttijd en aantal deelnemers.

Overige activiteiten op 11 september:

De Historische Vereniging en Museum Hoge Woerd slaan voor Open Monumentendag 2021 de handen ineen om gedurende deze dag een reeks fietstochten en rondleidingen te organiseren. Deze tours zullen volledig in het teken staan van de limes, de voormalige grens van het Romeinse Rijk die deze zomer de status van UNESCO Werelderfgoed kreeg, en de diversiteit van de Romeinse tijd, zoals bevolkingssamenstellingen, culturen en eetgewoonten.

Bezichtiging Broederschapshuisjes

Op 11 september is streekmuseum de Broederschapshuisjes de gehele dag open van 10.00 uur – 17.00 uur. U kunt hier de tentoonstelling zien van de leukste voorpagina’s van ons kwartaalblad van de afgelopen 40 jaar. Dit geeft u een prachtig inzicht in de belangrijke zaken van onze historie. Bezoekers kunnen daarbij ook snuffelen in de 160(!) kwartaalbladen. Verder staan uiteraard de hele dag vrijwilligers voor de bezoekers klaar om onze prachtige (digitale) collectie te laten zien of u te informeren over de Canon van Leidsche Rijn.

Rondleiding limes en wachttoren bij Museum Hoge Woerd

Een ervaren gids neemt je mee over de Romeinse weg bij Castellum Hoge Woerd, naar de replica van een Romeinse wachttoren. Tijdens deze rondleiding staat het leven in en om de Limes centraal en krijg je een inkijkje in de culturele diversiteit die de Romeinen naar onze contreien brachten.
Duur activiteit: 45 minuten
Aantal deelnemers: max 15 personen per ronde Startpunt: balie Castellum Hoge Woerd
Starttijden: 10:00 uur; 11:00 uur; 13:00 uur; 15:00 uur Aanmelden: via www.museumhogewoerd.nl

Fietstocht langs de hoogtepunten van de limes, i.c.m. rondleiding

Deelnemers aan de fietstocht zullen onder begeleiding van een gids langs de hoogtepunten van de limes worden gevoerd, waarbij extra aandacht wordt geschonken aan de (culturele) diversiteit ten tijde van de Romeinse tijd. De fietstocht zal eindigen bij Castellum Hoge Woerd, waar wordt afgesloten met een interessante rondleiding rondom het heuse Romeinse schip De Meern 1, een van de pronkstukken van het museum.
Duur activiteit: 1,5 uur
Aantal deelnemers: max 15 personen per ronde
Startpunt: Broederschapshuisjes, Dorpstraat 1 te Vleuten
Eindpunt: Castellum Hoge Woerd

Meer informatie is te vinden via de website www.histvervdmh.nl en www.museumhogewoerd.nl