Historische Fietsroute door Vleuten, Haarzuilens, De Meern en Leidsche Rijn

Lekker fietsen deze zomer of dit najaar en oude + nieuwe dingen ontdekken in ons gebied? Dat kan via de fietsroutes die i.s.m. Beleef Leidsche Rijn zijn gemaakt door de Historische Vereniging Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Door een lid van communicatiecommissie en eigenaar van Beleef Leidsche Rijn, Evalien van ’t Veen, is een aantal filmpjes gemaakt met fietsroutes door Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. De fietsroutes gaan langs historische plekken in ons gebied, want al duizenden jaren wonen er al mensen in dit gebied. De nieuwste route gaat over 3000 jaar ononderbroken bewoning in het gebied. U kunt een filmpje bekijken over deze fietstocht via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=w-Yei_vGSto&t=5s

 

Tijdens de fietstocht van circa 21 km kom je langs diverse plekken waar de geschiedenis nog goed zichtbaar is of er alleen nog verhalen resten van onze 3000 jaar geschiedenis. In een paar uur tijd leer je veel over diverse historische plekken en de mensen die hier lang voor ons geleefd hebben.

Zelf fietsen?

U kunt de onderstaande route zelf fietsen. De route start en eindigt bij de Broederschapshuisjes, waarin een gratis museum gevestigd is met schilderijen en maquettes van tal van plekken waar u langs fietst.

Beleef Leidsche Rijn biedt ook andere fietsroutes aan over de geschiedenis van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Zowel voor jong als oud, lang en kort. Kijkt u daarvoor op deze site https://www.beleefleidscherijn.nl/category/actief-in-leidsche-rijn/

Met gids?

Wilt u een gids mee met deze fietsroute? Een aantal keer per jaar wordt de fietstocht met gids aangeboden door Evalien van’t Veen van Beleef Leidsche Rijn.nl. Leuk voor jong & oud, maar zeker voor nieuwere bewoners. Ook zal er vanuit de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn op Open Monumenten dag (zaterdag 12 september 2020) de route in 2 delen gefietst worden met gids.

 

  • Lengte 20 km – circa 3 uur ivm de uitleg onderweg.
  • Start bij Broederschapshuisjes in Vleuten.
  • Kost € 10 pp (kinderen tot 10 jr gratis) en lid Hist Ver € 2,50 korting.
  • Aanmelden bij Evalien@even-hier.nl
  • Bij heel slecht weer kan de fietstocht worden afgelast/verzet.