VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Arie en Margot van Kleinwee

Arie en Margot van Kleinwee

Groencentrum van Kleinwee

Even buiten Vleuten, aan de Bijleveldweg, ligt Tuincentrum van Kleinwee.  Margot en Arie van Kleinwee zijn in 1978 gestart met het verbouwen van coniferen op een stuk land dat hij overnam van zijn vader. Later kwamen daar steeds meer bomen en planten bij en in 1992 zijn ze ook gaan verkopen aan particulieren. Inmiddels werken er 6 mensen.

Maar er zijn meer mogelijkheden. Naast bomen, heesters,fruitbomen en perkgoed, is Groencentrum van Kleinwee ook het adres voor (sier)bestrating, natuursteen en klinkers. Als vertegenwoordiger van TuinVisie kunt u tevens bestellen via de webshop. Arie en Margot wonen naast hun bedrijf en hebben samen twee dochters, Roos en Iris.

Wist je al vroeg dat je dit werk wilde gaan doen?
Ik wilde vroeger al tuinarchitect of hovenier worden. De eerste jaren heb ik bij Rodenburg gewerkt maar kreeg toen de mogelijkheid om voor mezelf te beginnen.

Hoe brengen jullie het liefst je vrije tijd door?
We zijn alle twee gek op wandelen en dan hebben we het over wandeltochten van minimaal 3-4 uur. Margo onderneemt ook veel met haar 5 zussen tijdens de jaarlijkse zussendagen. Thuis vermaken we ons ook met de dieren om huis, zoals geiten, pony’s en schapen.

Op een dag durf je alles, wat zou je als eerste gaan doen?
Arie: Parachutespringen.
Margot: Paragliden.

Stel je mag gaan reizen in de tijd. Naar welke tijd reis je?
Margot
: ik blijf in de huidige tijd. Ben tevreden zoals het nu gaat.
Arie: ik zou 50 jaar in de toekomst gaan reizen. Ik wil wel eens zien wat we er tegen die tijd van gemaakt hebben met z’n allen.

Hoe zien jullie vakanties eruit?
Dan zitten we het liefst in een eenvoudig vakantiehuisje in Nederland. Actief met fietsen, wandelen en zwemmen. We vinden het prettig om onze eigen taal te kunnen spreken en kennen het eten.

Wat voor leuks of bijzonders maak je met klanten mee?
Geen opvallende anekdotes, maar we maken toch regelmatig mee dat klanten, nadat de tuinwerkzaamheden zijn afgerond, ons even speciaal komen bedanken en vertellen dat ze zo blij zijn met het eindresultaat. Gewoon een kaartje of een hand…daar doen we het voor.

Waar zijn jullie trots op?
Arie: ik ben trots op ons bedrijf en wat we met hard werken hebben bereikt.
Margot: ik ben trots op mijn twee meiden. Ondanks tegenslagen en moeilijke periodes in hun jonge levens, doen ze het allebeide fantastisch.

Waar kunnen jullie van genieten?
Samen in een lekker bad en dan lekker een Woordzoeker of Sudoku oplossen.

Waar hopen jullie over 10 jaar te staan?
Arie: ik hoop tegen die tijd een waardige opvolger gevonden te hebben.
Margot: ik hoop dat we dan klaar zijn met werken en kunnen gaan genieten van elkaar en tijd hebben om het Pieterpad (langste wandeltocht van Nederland, van Pieterburen naar de St.Pietersberg bij Maastricht) te kunnen gaan lopen.