VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Arjan Bos

Arjan Bos

Groentespeciaalzaak Jan Bos

Arjan Bos runt samen met zijn ouders Hans en Herma, groentespeciaalzaak Jan Bos aan de Pastoor Ohllaan in Vleuten. Opa en oma zijn zo’n 70 jaar geleden gestart met een groentezaak aan de Stationsstraat. Inmiddels zit de winkel al weer 50 jaar aan de Pastoor Ohllaan.

Bij Groentespeciaalzaak Jan Bos vindt u natuurlijk alle denkbare soorten fruit en groentes, maar ze maken ook heerlijke fruitsalades en versgesneden rauwkosten. Ze onderscheiden zich met dagverse producten uit eigen keuken en geven u graag advies over hoe u de groentes het beste kunt schoonmaken, bewaren en bereiden. Klanten worden hier op hun wenken bediend en vaak voordeliger dan u denkt.

Mensen die biologische producten een warm hart toedragen, komen hier wekelijks voor de “Biologische tassen”, gevuld met biologische groentes en fruit.

Arjan woont in Vleuten, is getrouwd met Maaike en vader van Sophie en Daan.

Hoeveel mensen werken er bij Groentespeciaalzaak Jan Bos?
In totaal werken we met z’n zessen: 3 vaste medewerkers, mijn ouders en ik.

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?
Daar ben ik eigenlijk vanzelf ingerold; als klein jochie liep ik al in de zaak rond en hielp o.a. met kisten en kratten stapelen. Na de MAVO heb ik de handelsopleiding gedaan en gaan werken in de zaak van mijn ouders.

Met welke trefwoorden zou je Groentespeciaalzaak Jan Bos willen typeren?
Klantvriendelijk, dagverse producten, speciaalzaak, veelzijdig en kwaliteit.

Heb je naast je werk, tijd voor hobby’s?
In mijn vrije tijd heb ik gevoetbald bij PVCV. I.v.m. een hardnekkige blessure ben ik gestopt met actief voetballen, maar ga wel elk weekend kijken bij het vriendenteam. Op dinsdag heb ik Papadag en breng dan graag de dag door met mijn kinderen.

Wat is je lievelingseten?
Lekker Hollands: boerenkool met worst.

Waar breng je het liefst je vakantie door?
We gaan graag naar zonnige landen zoals Turkije en Mallorca. Lekker zwemmen met de kinderen en genieten van een all-inclusive verblijf.

Stel dat je een ander vak zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?
Ik ben een echte ondernemer, dus zou ik toch weer terecht komen in de handel of verkoop. Dat kan heel breed zijn, maar ik moet wel achter het product staan.

Welke dag in je leven zou je over willen doen?
11 juli 2010, de dag waarop het Nederlands Elftal de WK-finale speelde tegen Spanje. Maar dan wel met een andere uitslag.

Wie bewonder je ?
Ik heb veel bewondering voor mijn vrouw Maaike. Ze is een hele goeie moeder, werkt in de zorg en regelt ook nog eens alles voor ons gezin.

Welk deel van de krant lees je het eerst?
De voorpagina en daarna snel door naar de sportpagina.

Welk nieuwsfeit heeft veel indruk op je gemaakt?
De recente aanslag op het vliegtuig van Malaysia Airlines en de gevechten tussen Israel en de Palestijnen.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik natuurlijk dat mijn familie nog gezond is en dat onze nieuwe winkel nog steeds zeer succesvol is ( in oktober staat er een grote verbouwing van de winkel gepland).