Dim Damen

Dim Damen

De Vier Balken

Dim Damen is sinds 2010 de eigenaar van restaurant De Vier Balken in Haarzuilens. Het sfeervolle restaurant ligt naast het alom bekende Kasteel De Haar.  Dim heeft samen met zijn team van 33 medewerkers veel te bieden. Van een zakelijke meeting tot een romantische bruiloft.

Het sfeervolle restaurant is uitermate geschikt voor High Tea’s, brunches, lunches of diners. Wat veel mensen niet weten is dat De vier balken ook een uitgebreide catering heeft.

Dim is getrouwd met Miranda en vader van twee dochters, Jaimy en Lois.

Hoe ben je in het horecavak terechtgekomen?
Mijn ouders hebben 35 jaar een restaurant in Vleuten gehad, Restaurant De Tol. Ik heb daarnaast gewerkt bij van der Valk en 3 jaar geleden kreeg ik de kans om eigen ondernemer te worden.

Heb je tijd voor hobby’s?
Jazeker, ik sport veel ( fitness en boksen) en speel elektrisch gitaar.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
Barack Obama, de eerste donkere president van Amerika.

Als horecaman heb je vast wel een voorkeur als het gaat om drank en eten?
Jazeker, ik hou van Spare Ribs en drink graag een biertje.

Hoe ziet jullie vakantie eruit?
Wij houden van landen als Italië, Oostenrijk en Duitsland. Rondtrekken van stad tot stad heeft onze voorkeur, maar onze kinderen gaan ook graag naar een camping. Vandaar dat we dit jaar een huisje hebben gehuurd.

Wat is het eerste dat je leest in de krant?
De voorpagina en de pagina Economie.

Is je privéleven te combineren met een eigen zaak?
Dat valt tegen. Je werkt in de horeca op momenten dat de meeste mensen vrij zijn, denk aan de weekenden en feestdagen. Op deze dagen ben ik niet thuis bij mijn familie. Op de maandag zijn we dicht en deze dag is dan ook heilig voor mij.

In welke andere periode had je geleefd willen hebben?
De jaren 70 had ik wel meegemaakt willen hebben. Alle nieuwe rages en trends die opkwamen qua kleding, haardracht en vooral de muziek. Interessant om te zien hoe een land/cultuur zich dan ontwikkelt.

Welk Tv-programma mag meteen van de buis?
Alle programma’s zoals Idols en de X-Factor. Wat ik graag terug zou zien zijn de grote spelshows op de zaterdagavond zoals je die vroeger had.

Heb je in de zaak wel eens iets bijzonders meegemaakt?
In de zaak van mijn ouders zat ooit een man aan de bar die zei: “ik neem de allerlaatste!” De beste man overleed de volgende dag aan een hartaanval. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt en vanaf dat moment mag er bij ons niet meer “een laatste” besteld worden, we schenken wel een “één-na-laatste”.

Stel dat je een diner geeft, wie nodig je daarvoor uit?
Mijn ouders en schoonouders. In de praktijk gebeurt het eigenlijk nooit dat we gezamenlijk eten.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik nog werkzaam te zijn in De vier balken, met nog meer feesten en partijen. Mijn droom is ook dat ik dan het plan voor een hotelaccommodatie in Haarzuilens gerealiseerd hebt.