VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Gerda Bäcker

Gerda Bäcker

Cafe Happy Days

Op 30 april 1998 opende Rob Bäcker voor het eerst de deuren van café Happy Days. Om gezondheidsredenen moest Rob echter na 9 maanden helaas stoppen. Zijn vrouw Gerda nam de werkzaamheden noodgedwongen van hem over. Nu 15 jaar later is zij uitgegroeid tot het boegbeeld van Happy Days. Het café bevindt zich in hetzelfde pand als de Dirkson en Foodmaster.

Het publiek dat bij Happy Days binnenloopt is vrijwel allemaal afkomstig uit Vleuten, van jong tot oud. Vrijdags draait er een DJ voor de jeugd en op zaterdag is het er ook zeer gezellig, met een deel van ondernemend Vleuten als gast. Behalve gezellig aan de bar zitten kun je ook even gaan darten of gebruik maken van het poolbiljart.

Gerda heeft geen vast personeel maar weet zich altijd geholpen door dochter Jamy of een aantal van haar vaste gasten. Rob en Gerda zijn al 23 dochter getrouwd en de trotse ouders van Jamy.

Wat maakt dit werk voor jou nu zo leuk?
Ik vind het heerlijk om het de mensen naar hun zin te maken. Ze moeten zich hier thuis voelen ook al betekent dit dat men op de klompen uit het werk komt, geen probleem.

Hoe wil je omschreven worden door je klanten?
Ik hoop dat ze alleen maar positieve dingen over me zeggen. Ik heb namelijk het hart op me tong, dus ben altijd wel duidelijk naar iedereen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Dan ga ik graag winkelen samen met mijn dochter. Dat kan overal zijn, van Utrecht tot Amsterdam.

Wie zou je graag willen ontmoeten?
Ik zou graag een dokter willen ontmoeten die mijn man Rob beter kan laten lopen.

In welke andere periode had je geleefd willen hebben?
De jaren 50 en 60, de tijd van rock’n roll. Ik ben namelijk gek op de muziek van Elvis Presley.

Waar breng je het liefst de vakanties door?
In Benidorm (Spanje). We gaan hier samen al heel wat jaren naar toe. Het is vertrouwd en bekend voor ons. Heerlijk 14 dagen niets doen en genieten van de zon.

Voor wie heb je bewondering?
Voor mijn oma. In de oorlog is ze weduwe geworden en moest 8 kinderen verzorgen en opvoeden. Ze liep met een voddekar langs de deuren om wat geld te verdienen. Mijn vader vertelde mij later dat hij nooit iets tekort is gekomen.

In welke film zou je een rol willen spelen?
In de film “Dream Girls” met o.a. Beyoncé en Jamie Foxx. Dan zou ik graag de rol van Effie White (Jennifer Hudson) willen spelen.

Heb je een lijfspreuk of motto?
“Het kan nooit zo donker wezen of de zon gaat weer schijnen”

Als je een ander beroep had mogen kiezen welk zou dat dan zijn?
Dan was ik zangeres geworden. Het lijkt me heerlijk om lekkere Nederlandstalige nummers te zingen op een bruiloft of ander feest.

Welk nieuwsfeit van de afgelopen jaren heeft veel indruk op je gemaakt?
De aanslag op het World Trade Center in New York (Twin Towers).

Heb je nog een leuke anekdote?
Roel en Esther hebben elkaar ontmoet in Happy Days en twee maanden geleden zijn ze getrouwd. Na de bruiloft stonden ze ’s nachts om 1:30 uur bij mij voor de deur voor een biertje. Het was hier immers allemaal begonnen…

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik dat ik niet meer hoef te werken, nog gezond ben en lekker met mijn kleinkind(eren) naar de dierentuin kan.