Jaap Bijleveld

Jaap Bijleveld

Onderlinge Verzekeringen Haarrijn

Onderlinge Verzekeringen Haarrijn is voortgekomen uit de fusie van de Onderlinge in Harmelen en Vleuten in 2002. Het verzekeringskantoor kent vanouds veel agrariërs als klant, maar inmiddels hebben ook veel particulieren en ondernemers hier hun verzekeringen ondergebracht. Veel relaties zijn klant geworden omdat hun ouders en grootouders ook al klant waren bij de Onderlinge.

Jaap Bijleveld is de directeur van het kantoor aan de Stationsstraat 13B en werkt hier samen met zijn team van 9 medewerkers. Voor Onderlinge Verzekeringen Haarrijn is een persoonlijk contact zeer belangrijk, maar ook de termen kleinschalig en laagdrempelig gaan hier zeker op. Door het verdwijnen van de banken en verzekeringskantoren uit de regio denkt Jaap een belangrijke en onderscheidende rol te kunnen spelen voor de inwoners. Verzekeren blijft immers een kwestie van vertrouwen!

Jaap woont samen met zijn vrouw Marcelle in Woudenberg en is vader van Koen, Jochem, Jorien en Luuk.

Je mag vier mensen uitnodigen voor een diner, wie worden dat?
Johan Cruijff,  Jan Akkerman, Koningin Maxima en Mikael Ohlsson (directeur van IKEA).

Stel dat je kon reizen in de tijd, waar ging je naar toe?
Dan zou ik willen reizen naar de jaren kort na de Tweede Wereldoorlog. Ik zou graag van dichtbij willen zien en ervaren hoe de mensen gezamenlijk Nederland weer hebben opgebouwd.

Heb je tijdens je werk wel eens iets bijzonders meegemaakt?
Ik heb veel bijzondere en grappige en dingen meegemaakt waarmee ik wel een boek zou kunnen vullen, maar één verhaal is me toch wel bijgebleven. Een al wat oudere dame, klant bij de Onderlinge, had ruitschade opgelopen op haar slaapkamer. Toen wij ter plaatse samen de schade opnamen werd ik gespot door de overbuurvrouw. De roddel was geboren…

Van welk bedrijf zou je directeur willen zijn?
Dan kies ik voor IKEA. Bij dit bedrijf heb ik een goed gevoel; vernieuwend, fris en functioneel.

Welk Tv-programma mag van jou van de buis verdwijnen?
Alle kookprogramma’s.

Wat zijn je hobby’s?
Ik hou van fietsen, zowel op de mountainbike als op een racefiets.

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Mijn vader was mijn grote voorbeeld. Ik was het vroeger niet altijd met hem eens, maar hij heeft me toch gevormd en de normen en waarden meegegeven die er in het leven toe doen.

Wat is je favoriete LP/CD?
Ik hou van Pink Floyd en “Wish you were here” is wel één van mijn favorieten.

Hoe breng je het liefst je vakanties door?
De laatste jaren breng ik die fietsend door. Samen met mijn vrouw trekken we per fiets door landen als Vietnam en Thailand.

Welk nieuwsfeit van het afgelopen jaar heeft veel indruk op je gemaakt?
De dood van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft een diepe indruk op me gemaakt. Vooral omdat het zich dicht in mijn buurt afspeelde. Daarnaast bestaat ons team voor een deel uit vrouwen met jonge kinderen en dan komt het opeens wel erg dichtbij.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan heb ik afscheid genomen van Onderlinge Verzekeringen Haarrijn. Ik hoop echter dat de mensen mij dan herinneren als iemand die veel betekent heeft voor het onderling verzekeren. Terwijl ze dit doen hoop ik lekker op een fiets te zitten…ergens in het buitenland.