VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Jur van Dijk

Jur van Dijk

Constructiebedrijf Dirk van Dijk

Jur van Dijk is de eigenaar van Constructiebedrijf Dirk van Dijk aan de Dorpstraat 39 in Vleuten. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht door zijn overgrootvader, die destijds als smid begonnen is. Constructiebedrijf Dirk van Dijk houdt zich voornamelijk bezig met apparatenbouw. De klant klopt aan met een idee en Jur werkt dit uit tot een kant- en klaar eindproduct. Dat betekent dat alle facetten van de constructie in eigen huis gedaan wordt: ontwerpen, construeren en bouwen.

Jur werkt voor verschillende opdrachtgevers en ontwikkelt uiteenlopende producten. Van speciale stratenmakergereedschappen en vacuümsets tot trappen en bordessen. bordessen. Bij bedrijven als Vrumona (frisdrankenfabrikant) en Sita (bodemsanering) komt hij regelmatig voor reparaties en revisies.

In de showroom treft u een tevens een groot assortiment tuin- en parkmachines aan. Jur is dealer van het Zweedse merk Stiga en verkoopt daarnaast o.a. de merken Yardman en Agifab. Jur is getrouwd met Mildred, vader van Huub en de tweeling Loek en Tess en is woonachtig in Vleuten.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?
Als kleine jongen liep ik natuurlijk dagelijks in de werkplaats rond en werkte op mijn manier mee. Zo heb ik veel van mijn vader kunnen leren. Na mijn studie Werktuigbouwkunde heb ik de zaak in 1992 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik heb een passie voor oude raceauto’s. Lees hier veel over en bezoek beurzen. Ik hou van lekker eten en drinken en bezoek graag een feestje met vrienden.

In welke film had je wel een rol willen spelen?
Soldaat van Oranje.

Hoe breng je het liefst je vakanties door?
Met de auto naar Frankrijk, lekker een huisje in Les Landes (Atlantische kust).

Stel dat je in de tijd zou kunnen reizen…waar ga je naar toe?
Dan zou ik terug willen naar de tijd dat er volop gewerkt werd met stoommachines. Deze uitvinding heeft veel invloed gehad op de industriële revolutie. Deze interesse heeft natuurlijk ook te maken met mijn werk.

Van welk bedrijf zou je directeur willen zijn?
Wanneer ik geen eigen bedrijf zou hebben, dan zou ik graag willen werken bij PON – Amersfoort. Zij zijn o.a. importeur van Caterpillar(zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw). Ik hoef hier geen directeur te worden, maar zou graag aan de slag gaan als Technisch Commercieel medewerker.

Stel dat je vandaag opeens alles zou durven…wat zou je gaan doen?
Dan zou ik een Rensportcursus willen gaan volgen. Het lijkt me fantastisch om eens te mogen racen in bv. Formule Ford.

Waar wordt jij vrolijk van?
Ik wordt vrolijk van mensen om me heen die goed in hun vel zitten, een museum bezoeken en op stap gaan met vrienden.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Ik hoop dan nog steeds ondernemer te zijn. Het zou mooi zijn wanneer een aantal producten, door mijzelf ontwikkelt en gebouwd, een succes geworden zijn. Daarnaast hoop ik dat de mensen in mijn naaste omgeving, en ik zelf, gezond en gelukkig zijn.