VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Marcel de Groot

Marcel de Groot

Blom Accountancy

Blom Accountancy, partner in financiële dienstverlening, is het bedrijf van Marcel de Groot. In een voormalig schoolgebouw aan de J.F. Kennedylaan, verzorgt hij samen met een team van 8 medewerkers de financiële administratie van zo’n 230 verschillende bedrijven. Een deel van deze bedrijven zit in Vleuten en onderhoud vaak al decennialang een relatie met Blom Accountancy. De belangrijkste werkzaamheden van het kantoor zijn de (BTW en loon) administraties. Daarnaast weten de klanten Marcel ook te vinden voor het opmaken van jaarstukken en fiscale aangiften.

Marcel groeide op in Utrecht alwaar zijn ouders een buurtsuper hadden. Naast het werken in de zaak van zijn ouders ging al zijn tijd zitten in de paardensport. Hij kon als ruiter niet de top halen en besloot op zijn 21ste te gaan werken en in de avonduren de HEAO te gaan doen. Dit bleek een juiste beslissing want na een aantal jaren in loondienst gewerkt te hebben bij A.A. Blom, heeft hij het bedrijf in 2003 overgenomen.

Marcel woont al meer dan 12 jaar samen met Christianne en samen delen ze één passie…de paardensport.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk 365 dagen per jaar bezig met twee dingen; mijn klanten en de paardensport. Veel klanten vinden het prettig om ook ’s avonds en in het weekend contact te hebben en wat de paardensport betreft, we reizen de hele wereld af om concoursen te bezoeken. Christianne rijdt als professioneel ruiter meer dan 80 concoursdagen per jaar en ik ben er altijd bij.

Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik ben altijd fan geweest van Paul Schockemöhle, een zeer succesvolle ruiter uit de jaren 70 en 80. Hij kon het leiden van zijn bedrijven perfect combineren met de paardensport op hoog niveau. Ik heb respect voor mensen die hun eigen sport, zonder sponsoren, kunnen betalen.

Hoe zien jouw vakanties eruit?
Die staan altijd in relatie met een groot paardenconcours in binnen- of buitenland. We gaan regelmatig een lang weekend naar een concours ergens in Europa of een week wanneer het om een concours buiten Europa gaat.

Welke dag in je leven zou je nog eens over willen doen?
Ik heb een aantal Olympiades mee mogen maken waaronder die van Londen, Atlanta en Sydney. Dat waren fantastische ervaringen en die in Londen zou ik nog wel eens mee willen maken.

Heb je tijdens je werk wel eens iets bijzonders meegemaakt?
Ik heb ooit de belastingaangifte mogen doen voor een dierenspeciaalzaak. De beide eigenaresses hadden al 2 weken lang beloofd om de boekhouding langs te komen brengen. Op de bewuste dag zat de belastinginspecteur bij mij op kantoor te wachten en tegen 9:00 uur kwamen de dames aanzetten. De reden voor de vertraging? De bouvier had de complete boekhouding opgegeten!

Waar geef je veel geld aan uit?
Mijn auto en de aankoop, huisvesting en verzorging van onze paarden.

Hou je van lezen en/of muziek?
Ik lees uitgebreid het AD en de Telegraaf en dan met name de gedeeltes Sport en Financieel. Vaak lees ik op de terugweg van een concours mijn financiële vakliteratuur. Wanneer het om muziek gaat kies ik voor de muziek uit de jaren 70.

Wat zou je graag beter kunnen doen?
Dan ga ik nog even terug in de tijd; ik had heel graag een betere ruiter willen zijn.

Waar ben je trots op?
Qua werk ben ik trots op mijn trouwe klantenbestand. Privé ben ik trots op hoe we er bij zitten op de Bijleveldweg. Een huis op een mooie plek en alle faciliteiten voor de paarden onder handbereik.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik nog steeds gezond te zijn en er net zo bij te zitten als nu. Lekker aan het werk bij Blom Accountancy, maar dan met iemand aan mijn zij die het bedrijf van me gaat overnemen.