VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Mark Vernooij

Mark Vernooij

Tuincentrum Intratuin

Mark Vernooij is samen met zus Wendie eigenaar van Tuincentrum Intratuin. Mark komt uit een “groene” familie, zijn ouders hebben jarenlang tuincentrum Cees Vernooij gehad. Begonnen als Groenrijk en nu een Intratuin met een enorm breed assortiment. U kunt hier terecht voor snijbloemen, binnen- en buitenplanten, woondecoraties, dierbenodigdheden, barbecues en diverse producten voor uw tuin. Parkeren is nooit een probleem dankzij de 140 parkeerplaatsen.

Ook is Intratuin het adres voor vuurwerk. Veel mensen uit Vleuten en omstreken hebben kennisgemaakt met het uitgebreide assortiment en de soepele manier van bestellen en afhalen.

Naast het tuincentrum heeft Intratuin ook een apart hoveniersbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen. Overweegt u om uw tuin te laten aanleggen of te renoveren, laat dan een vrijblijvend ontwerp maken voor uw tuin. Binnenkort start Intratuin ook met het geven van workshops bloemschikken, patisserie en bouwen van een minivijver. In totaal werken er 45 mensen in het groencentrum en 9 bij het hoveniersbedrijf.

Mark woont samen met Jojanneke in Vleuten en is vader van Rosalie en Suze.

Hoe wil je dat mensen Intratuin ervaren?
Ik hoop dat de mensen zich thuisvoelen bij ons, hun Intratuin waar ze alles kunnen vinden, een winkel vol cadeaus. Intratuin kleurt immers je leven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd beteed ik tijd aan mijn gezin, de woensdag is mijn papadag. Ik doe aan wakeboarden (een vorm van waterskiën), al is hier de laatste tijd weinig van gekomen. En ik eerlijk gezegd ben ik ook nog wel eens aan het werk…

Van welk bedrijf of instelling zou je directeur willen zijn?
Ik zou wel een poosje in een ziekenhuis willen werken en dan proberen om het ziekenhuis commerciëler te laten werken.

Welke dag in je leven zou je over willen doen?
De geboorte van mijn kinderen zou ik nog wel een keer mee willen maken.

Waar breng je het liefst de vakanties door?
In een warm land. Ik heb geen speciale voorkeur, als ik maar lekker in de relaxmodus kan.

Stel je gaat een etentje geven voor 4 personen, wie nodig je uit?
Mijn 4 beste vrienden.

Heb je nog een leuke anekdote?
In de aanloop naar Kerst komt er een klant bij ons in de winkel die een kerstboom koopt, deze helemaal laat optuigen en tot slot vraagt of we hem thuis kunnen afleveren. Toen we haar later op de dag belden om te vragen hoe laat we hem konden bezorgen, was het antwoord: “geef de Kerstboom maar weg aan iemand die hem nodig heeft” We hebben de boom vervolgens afgeleverd bij een zorginstelling die er erg blij mee waren.

Wat mis je in Vleuten?
Ik mis een plek in Vleuten waar je lekker kunt gaan zitten op een terras. Er zou een horecagelegenheid moeten komen op een centrale plek in het centrum van Vleuten.

Heb je een persoonlijk motto of lijfspreuk?
“Effe knallen”! Dit zeg ik regelmatig tegen mijn personeel om eens even een goede omzet te gaan halen.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik dat ik nog net zo gedreven ben in het ondernemen als nu. Privé hoop ik dat iedereen gelukkig en gezond blijft.