VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Martijn van Elzakker

Martijn van Elzakker

DA Drogist Martijn

Martijn van Elzakker is de eigenaar van DA Drogisterij Martijn. Martijn is als student (tropische landbouw) begonnen als zaterdaghulp bij de HEMA en heeft zich daar verder ontwikkelt tot bedrijfsleider van verschillende filialen. Met de komst van het nieuwe winkelcentrum in Vleuten kreeg hij de kans om een eigen winkel te gaan starten.

De winkel werd een gecertificeerde kwaliteitsdrogist, DA. Het assortiment is zeer onderscheidend en u kunt er terecht voor verschillende diensten en services zoals: een PostNL-agentschap, ING servicepunt, Stomerij service, speelgoed van Toys2play, pasfoto’s, Eyelove brillen, een Readshop boekwinkel en meer.

Drogisterij Martijn biedt ook onderdak aan een schoonheidssalon (met Pedicure behandelingen) en veel producten zijn ook te bestellen via de eigen webshop: www.bijdedrogist.nl . Martijn werkt samen met 14 andere (part-time) medewerkers, waaronder 4 assistent drogisten.

Wat maakt jouw werk nu zo leuk?
Voor de klant de dag maken. Hard werken en altijd als uitgangspunt de centrale plek van de klant. Je kunt veel gevoel en ideeën kwijt in dit vak.

Wat zijn je hobby’s?
Sinds ik mijn eigen winkel heb is er wel erg weinig tijd voor hobby’s. Maar ik breng mijn vrije tijd graag door met lange afstandwandelen (20,30 km) en hardlopen.

Wat is jouw favoriete lijfspreuk?
“If you do what you did, you get what you got”

Wat zou je graag beter kunnen?
Ik zou graag meer geduld willen hebben, vaker nee zeggen en dingen los kunnen laten.

Hoe en waar breng je het liefst de vakanties door?
Sinds mijn stage in Midden-Amerika hou ik van landen als Honduras, Nicaragua , Costa Rica en Panama. Ik heb daar een aantal vrienden wonen en trek regelmatig door deze landen met de Lonely Planet op zak.

Wat mis je het meest wanneer je in het buitenland verblijft?
De regeltjes en wetten en het geordende leven. Maar ook het bekende gemopper van de Nederlander; “het is te koud of te warm, dan weer te nat of te droog…”

Wat mis je nog in Vleuten?
Een authentieke speciaalzaak met buitenlandse kazen,  noten. Fair-Trade producten.  Een locatie, waar je op ieder moment van de dag een lekkere kop koffie kunt drinken.

Wat lees je graag?
Ik lees graag het tijdschrift National Geographic, Lonely Planets en natuurlijk mijn vakliteratuur.

Op welke plek buiten Nederland zou je graag willen wonen?
In een huisje op het strand, met uitzicht op zee.

Als je opeens alles zou durven, wat zou je als eerste gaan doen?
Parachute springen.

Wie bewonder je en waarom?
Ik bewonder mensen die iets betekenen voor de maatschappij. Bijvoorbeeld mensen die werken in de gezondheidszorg of wekelijks het vuil ophalen. Geen beroepen met een hoog salaris, maar belangrijk voor onze samenleving.

Heb je nog een anekdote of bijzonder moment?
Werken in een winkel levert dagelijks verschillende en bijzondere momenten op. We maken grappige situaties met kinderen mee, maar zijn soms ook getuige van echtelijke ruzies. Werken in de winkel is nooit saai.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan sta ik nog steeds met veel plezier in deze winkel. Ik zal dezelfde trouwe klanten ontvangen met een brede glimlach.