VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Peter van Dommelen

Peter van Dommelen

't Wapen van Haarzuijlens

Peter van Dommelen is de eigenaar van ’t Wapen van Haarzuylen. Deze horecagelegenheid, aan de Brink in Haarzuilens, biedt meer dan eten alleen. U vindt hier naast het à la carte restaurant, ook 3 sfeervolle zalen. De zalen bieden plaats aan groepen van 24 tot ruim 150 personen en worden gebruikt voor o.a. bruiloften, brunches, recepties,vergaderingen en high-tea’s.

Het ruime terras met loungeruimte biedt volop gelegenheid voor een gezellige barbecue.

Peter, zoon van bakker van Dommelen uit Haarzuilens, werkte aanvankelijk bij Wagner en kwam via zijn vrouw Carla terecht in de horeca. Haar vader was de vorige eigenaar van ’t Wapen en inmiddels staan ze beiden al weer zo’n 18 jaar aan het roer. Samen met een team van 10 medewerkers ontvangen zij het hele jaar door hun gasten, uit de regio, maar ook van ver daarbuiten.

Peter is getrouwd met Carla, vader van Micha en Stijn en woont met zijn gezin naast de zaak.

Wat maakt werken in de horeca nou zo leuk?
Ik vind het prettig om met mensen te werken. Het geeft me veel voldoening om het onze gasten naar hun zin te maken.

Hoe wordt je het liefst door klanten omschreven?
Ik hoop dat de mensen het Wapen van Haarzuylen ervaren als gezellig, laagdrempelig en kindvriendelijk. We werken al lang met een vast team die de gasten goed kennen en ik hoop dat dit de mensen aanspreekt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik doe aan squashen, racefietsen en golfen. Alleen heb ik hier minder tijd voor als ik graag zou willen. Verder hebben we een huisje aan de kust waar we op onze vrije dagen graag heen gaan.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Ik zou Jan van Zanen, de nieuwe burgemeester van Utrecht, wel eens willen ontmoeten.

Stel dat je in de tijd zou kunnen reizen…waar ga je naar toe?
Dan zou ik terug willen naar 1963, het jaar van de barre Elfstedentocht. Het lijkt me bijzonder om dit mee te kunnen maken.

Van welk bedrijf of instelling zou je directeur willen zijn?
Ik zou de directeur van het Amstel Hotel in Amsterdam wel willen zijn. Het lijkt me bijzonder en interessant om te werken in een tophotel waar ook veel beroemdheden en BN-ers komen.

Wat mis je in Vleuten/Haarzuilens?
Dan kies ik niet voor iets als een bedrijf of instelling, maar meer voor een beleving. Ik denk wel eens terug aan de periode dat er meer sprake was van saamhorigheid. Ik heb het gevoel dat we die verloren zijn nadat we geannexeerd zijn door Utrecht.

Wie bewonder je?
Lionel Messi (voetballer bij Barcelona) Ik heb bewondering voor zijn kwaliteiten en het feit dat hij dit hoge niveau al jaren weet te behouden.

Wat zou je graag beter kunnen?
Ik hou van golfen, heb ook mijn GVB behaald, maar zou graag mijn techniek verder willen verbeteren..

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik dat Micha, onze dochter, de zaak heeft overgenomen en dat ik op de achtergrond aanwezig mag zijn. Dan help ik haar met hand- en spandiensten. Daarnaast hoop ik meer de tijd te krijgen om samen met mijn vrouw Carla op vakantie te gaan.