VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Pierre van Kooten

Pierre van Kooten

Barbara Uitvaartverzorging

 

Pierre van Kooten is directeur van Barbara Uitvaartverzorging, een coöperatieve uitvaartvereniging met meer dan 2500 leden. Barbara Uitvaartverzorging, opgericht in 1955, is van origine Rooms Katholiek en dankt haar naam aan de beschermheilige Sint Barbara. Anno 2014 zijn mensen van andere gezindten, natuurlijk ook van harte welkom.

Barbara Uitvaartverzorging verzorgt de uitvaart zoals men het zelf wenst (zo’n 400 op jaarbasis) en kan u bij leven adviseren bij wilsbeschikkingen, vooruitbesprekingen en uitvaartverzekeringen. De meeste leden komen uit Utrecht, Nieuwegein, Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn.

Pierre woont in Leidsche Rijn, is al meer dan 28 jaar getrouwd met Annemiek en vader van 4 dochters;  Sofieke, Eline, Mirte en Veerle. De dames verzorgen onder de naam “Annemiek en dochters” workshops en kinderfeestjes.

Hoeveel mensen werken er bij Barbara Uitvaartverzorging?
In totaal werken er 25 mensen bij Barbara; 10 vaste medewerkers (o.a. uitvaartleiders, chauffeurs/verzorgers en administratie) en 15 oproepkrachten (koffiedames, gastheren/gastvrouwen en chauffeurs/verzorgers).

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?
Tot mijn 48e jaar ben ik financieel directeur geweest van verschillende grote bedrijven, zoals Koninklijke Verkade. Via mijn schoonfamilie kwam ik in contact met de uitvaartbranche. Wat mij vooral boeit in dit werk is de combinatie van een zachte respectvolle dienstverlening en het runnen van een bedrijf.

Met welke trefwoorden zou je Barbara Uitvaartverzorging willen typeren?
Betrokken, respectvol, warm, thuisvoelen en ontzorgen.

Heb je naast je werk, tijd voor hobby’s?
Helaas heb ik weinig vrije tijd, maar ik mag graag hardlopen; wedstrijden tot de halve marathon.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
Mijn oude werkgever die vrij jong is overleden. Hij heeft mij veel geleerd in een te korte tijd. Hij zou me nu tevens kunnen vertellen hoe het aan gene zijde is.

Waar breng je het liefst je vakantie door?
Dat verschilt nogal; van Japan en Zuid-Korea en heerlijk met de kinderen plus aanhang op wintersport.

Op welke plek buiten Nederland zou je wel een poosje willen wonen?
Amerika, Miami, vanwege het heerlijke klimaat, de rust en de ruimte.

In welke film had je een rol willen spelen?
Butch Cassidy and The Sundance Kid. Het thema van deze film spreekt me aan; afscheid moeten nemen van een periode terwijl je dat eigenlijk niet wil. Je moet wel omdat je omgeving verandert.

Je organiseert een etentje, welke 4 personen nodig je daarvoor uit?
Ik moet er een 5e stoeltje bijzetten: ik nodig namelijk mijn vrouw, mijn ouders en schoonouders uit.

Heb je een favoriete lijfspreuk of gezegde?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet …

Weet je nog een bijzondere anekdote vanuit je werk ?
Ik herinner me het verhaal van een dame die er zeer slecht bij lag. Tegenover haar kinderen liet ze weten: “Barbara regelt mijn uitvaart, zo niet, dan gaat het hele feest niet door!”

Wat mis je nog in Vleuten?
Ik zou graag willen dat we er een begraafplaats bij zouden krijgen, bijvoorbeeld bij de Hamtoren.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik nog steeds aan het werk te zijn bij een gezonde en succesvolle uitvaartorganisatie, Barbara Uitvaartverzorging. Respectvolle uitvaarten verzorgen voor onze leden, met daarbij de wens om meer uitvaarten te mogen verzorgen vanuit Vleuten | De Meern.