Op de route Maarssenseweg – Schoolstraat wordt hard gereden. Dit zorgt voor overlast voor de buurt. Om dit te veranderen wil de gemeente deze route verbeteren. Wij hebben al eerder geprobeerd om de snelheid en verkeersdrukte te verminderen. Het ging toen om maatregelen die de rijsnelheid zouden beperken. De maatregelen hebben wel iets geholpen, maar niet genoeg.

Aanleg rotonde

Op 11 september starten we met het aanleggen van de rotonde op het kruispunt Maarssenseweg – Schoolstraat – Thematerweg – Smalle Themaat. Dit duurt tot eind oktober.

Wat verandert er?

 • De kruising wordt een rotonde.
 • Er komt een vrijliggend fietspad om de rotonde heen.
 • Het fietspad van de Thematerweg verplaatsen we naar de andere kant van de weg.
 • Nieuwe oversteekplaats voor fietsers op de Thematerweg, ter hoogte van de toekomstige toegangsweg van de woonwijk Haarzicht.
 • Maximumsnelheid van 30 km/uur op een deel van de Thematerweg en Maarssenweg.

Planning

 • 11 september:
  start werkzaamheden aan rijbaan en berm
  start aanleg fietspad op de Thematerweg
  tijdelijk verkeerslicht plaatsen (tot ongeveer 6 oktober)
 • 9 oktober: start asfalteren rotonde
 • 12 oktober (avond en nacht): nieuwe asfaltlaag leggen
 • 13 oktober: alle rijbanen weer open

Bereikbaarheid

De Maarssenseweg, Thematerweg, Schoolstraat en Smalle Themaat blijven tijdens de werkzaamheden open voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer om het werkvak heen. Met borden adviseren we het doorgaande verkeer om te rijden via de randweg Haarrijnse Rading – Huis te Vleutenbaan. Op donderdag 12 oktober is de kruising van 20.00 – 6.00 uur ’s ochtends helemaal afgesloten. Dan wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Voortgang Schoolstraat
Voor het aanpassen van de Schoolstraat is nog geen besluit genomen. Op dinsdag 18 april spraken we met bewoners van de Schoolstraat. Zij konden een keuze maken uit 3 modellen (pdf, 8,5 MB). De variant waarbij het dorpse karakter zoveel mogelijk behouden blijft, kreeg de meeste stemmen van de aanwezigen. Die variant is nu verder uitgewerkt in een functioneel ontwerp (pdf, 2,3 MB). Tot en met 31 augustus kunt u hierop reageren via kruisingschoolstraat@utrecht.nl. Hierna verwerken we de reacties en nemen een besluit over het functioneel ontwerp.

De herinrichting van de Schoolstraat combineren we met rioleringswerkzaamheden in deze straat. De planning hiervoor is medio 2018 (onder voorbehoud).

Klik hier voor meer informatie >