We vernieuwen het centrum van Vleuten. De laatste stappen zijn de invulling van het gebied achter het wijkservicecentrum en het opnieuw inrichten van het Dorpsplein. Er komt een gezondheidscentrum, meer parkeerplaatsen en woningbouw.

Wat vernieuwen we?
Gezondheidscentrum
Het is belangrijk om een goed bereikbare gezondheidsvoorziening te hebben waar verschillende zorgverleners bij elkaar zitten. Denk bijvoorbeeld aan een apotheek, huisartsenpraktijk en fysiotherapeuten. Dit is mogelijk in het gebouw naast het restaurant Oost-West, aan de zijde van het Dorpsplein. Het gebouw heeft 2 lagen. Om genoeg ruimte te maken voor dit gebouw is het nodig een deel van het wijkservicecentrum te slopen.

Woningbouw aan de Dorpsstraat
Er komt een kavel te koop voor een vrijstaande woning. Het gaat om de kavel tussen restaurant Oost-West en huisnummer 11.

Woningbouw aan de Nieuwe Vaart
Er zijn groepen die samen een kleinschalig appartementencomplex willen laten bouwen. Zij willen op termijn voor elkaar kunnen zorgen. Aan de Nieuwe Vaart komt een gebouw met maximaal 8 appartementen.

Extra parkeerplaatsen bij het Dorpsplein en de Nieuwe Vaart
Door de komst van het nieuwe gezondheidscentrum moeten er meer parkeerplaatsen komen, zowel op het Dorpsplein als op de Nieuwe Vaart. Bewoners willen het Dorpsplein ook graag voor evenementen blijven gebruiken. Denk hier aan de kermis en de viering van Koningsdag.

Vleuten krijgt nieuw centrum

Planning
De planning is afhankelijk van het weer. We proberen om de sloop en bouw nog wat te vervroegen.

Wanneer/Wat

  • vanaf 12 oktober : aanleg weg voor de bouw en het plaatsen van bouwketen
  • januari 2021: start sloop- en herstelwerk
  • voorjaar 2021: start bouw van het gezondheidscentrum
  • najaar 2021: herinrichting van de openbare ruimte
  • voorjaar 2022: gezondheidscentrum en openbare ruimte klaar

Klik op de plattegrond voor een vergroting. Kijk voor meer informatie op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/vleuten-vernieuwing-centrum/