VWOV
Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging

E-mail: redactie@rondjevleuten.nl

Bianca Jansen

Bianca Jansen

Bloembinderij De Wetering

Bianca Jansen heeft met Bloembinderij De Wetering in oktober haar 5-jarig jubileum gevierd. Wanneer je de sfeervolle winkel binnenloopt zie je gelijk een breed en verassend assortiment aan bloemen en planten, maar ook  diverse cadeauartikelen.

Bloembinderij De Wetering is het adres voor o.a. bruidsboeketten, rouwwerk, een bloemetje voor uzelf, maar ook een mooi en apart assortiment potterie en glaswerk. Daarnaast krijgen Bianca en haar 4 medewerkers veel opdrachten uit het bedrijfsleven. Van een vers boeket op de balie tot de complete aankleding van een podium of vergaderruimte.

Hoe zou je Bloembinderij De Wetering willen typeren?
Als modern, stijlvol en trendy.

Wat maakt jouw vak nu zo leuk?
Het werken met bloemen is heerlijk, alle seizoenen zijn weer anders. Ook in de winkel ben je op verschillende manieren bezig met bloemen. Op het ene moment maak je een boeket voor een aanstaand bruidje, het andere moment stel je een rouwboeket samen. Zelf je bloemen inkopen op de veiling en beurzen af om nieuwe trends in te kopen. We zijn altijd op zoek naar datgene dat ons onderscheidt van anderen.

Wat is jouw lievelingsbloem?
De tulp. Vanwege zijn vorm, de variaties in kleur en de diversiteit.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik sport graag; tennis, skaten, schaatsen en ’s winters lekker skiën. Maar ik hou ook van gezellig eten met familie en vrienden.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
Koningin Maxima. Ik vind het geweldig zoals zij zich heeft aangepast, met name het spreken van de Nederlandse taal. Toen zij het Maximapark officieel opende mocht ik een boeket voor haar maken. Ik hoop haar nog eens in het echt te ontmoeten.

Welk kunstwerk zou je gemaakt willen hebben?
Ik teken en schilder graag en hou van de Nederlandse schilders, dus kies ik voor de Zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Waar breng je het liefst de vakanties door?
In Italië, Toscane. In een appartement of lekker op de camping.

Welk nieuwsfeit van de afgelopen jaren heeft veel indruk op je gemaakt ?
De aanslag op de Twin Towers in 1993. Ik ben recentelijk in New York geweest en heb gezien wat voor impact dit heeft gehad.

Waar ben je trots op?
Op de zaak en ons fijne team. Samen hebben we in 5 jaar tijd een succesvol bedrijf opgebouwd.

Heb je wel eens een bijzondere klant in de winkel gehad?
Wij kregen een paar jaar geleden bezoek van Henk Westbroek die met zijn filmploeg bezig was om een film te maken  over “ bloembinden.”

Henk wilde bij ons een boeket leren binden en was op een leuke manier behoorlijk aanwezig. Dat was voor ons heel gezellig en leuk om eens mee te maken. Maar van een boeket iets moois maken, dat vond Henk toch wel wat lastig. De bloemen hingen meer ondersteboven dan waar ze eigenlijk voor bedoeld waren. Gelukkig had hij meer verstand van presenteren.

Waar hoop je over 10 jaar te staan?
Dan hoop ik nog steeds met veel plezier en in een goede gezondheid in mijn zaak te werken.